Pistacie dacquoise, rabarber curd og karameliseret rugbrøds is

Opskriften er til 8 personer

OBS: de fleste af elementerne skal laves dagen før.

Fremgangsmåde

Curd
Start med at skære rabarberne i mindre stykker og skyld dem grundigt for jord.

Vend nu rabarber og halvdelen af sukkeret sammen og læg i en metal skål.

Varm nu rabarberne over vandbad indtil de har smidt det meste af deres væske.

Lad det hele trække til næste dag på køl.

Sigt nu rabarberne og mål 110 g væske op.

Bland nu rabarber væske, citronsaft, blommer, hvider resterende sukker og smør skåret i tern i en metal skål og leger over vandbad til 75 grader.

Køl den let af et par minutter mens du stadig pisker og tilsæt udblødt gelatine.

Sigt massen og lad den køle helt af og sæt den på køl til den har sat sig helt.

Pisk den let sammen så du får en helt lind creme og sæt på sprøjtepose.

Dacquoise
Blend pistacienødderne til grov mel.

Pisk så hviderne med salt let op, og tilsæt så sukker lidt efter lidt og pisk for fuld hastighed til de er stiftpiskede.

Fold forsigtigt resten af ingredienserne i til alt er jævnt fordelt.

Hæld massen i en form med bagepapir så du ender med en højde på ca. 4 cm.

Bag ved 160 grader 15-20 min. til den er sprød udenpå og gennembagt indeni.

Køl den helt af.

Karamelliseret rugbrøds-is
Start med at skære rugbrødet i små tern og bag dem ved 160 grader til de er sprøde hele vejen igennem.

Karameliser nu de 75 g sukker i en gryde til det er en mørk karamel og tilsæt rugbrødet og ved det hele sammen så karamellen ligger udenpå rugbrødet.

Køl det af til stuetemperatur så det er helt hård.

Blend det herefter til en slags grov crumble.

Kog nu fløde, mælk og de resterende 20 g sukker og rugbrødscrumblen let op og køl det af et par minutter.

Bland nu massen med æggeblommerne og leger til 82 grader over vandbad

Tilsæt rugbrøds crumblen og lad det hele trække på køl til det kølet helt af.

Sæt massen på pacobæger og frys (gerne til næste dag)

Råsyltede rabarbere
Skær rabarberne i små tern og vend med sukker og lad det trække på køl til næste dag.

Ved servering.

Kør isen på pacojetten.

Anret nu små brud af pistage Dacquoise på en tallerken.

Sprøjt små dutter rabarber-curd rundt omkring.

Sigt de små tern af rabarber for væske og fordel nu disse på tallerkenen.

Hak pistacienødder groft og drys dem ud over anretningen.

Anret en quenelle af isen ovenpå og server straks.