"Umamiboosters" Umamismør

Fremgangsmåde:

OBS Start 5 dage i forvejen med æggeblommerne.

Gravede æggeblommer:
Tag 3 æggeblommer fra hviderne.

Bland salt og sukker og i en Condiboks eller lignende ligger du ca. det  halve af blandingen i.

Lav nu 3 fordybninger og læg blommerne stille og roligt i her (De må ikke gå i stykker)
Dæk med resten af blandingen og lad dem stå på køl 5 døgn.

Skyl nu det værste salt af blommerne og tør dem i dehydrator eller ovn ved 80 grader i ca. 2,5 time til de har en konsistens som en mellemhård ost.

Opbevar på køl eller frys.

Selve smørret:
Start med at sætte smør ud så det bliver blødt.

Skær marven i grove tern og steg dem for middelhøj varme i ca. 1 minut så de bliver lune i midten og smider noget fedt. Køl af i køleskabet.

Pisk nu smør og marv luftig på røremaskine med fintrevet citronskal, fintrevet gravede æggeblomme, hakkede ansjoser, Karl Johan pulver og salt.

Hak persillen, og skalotter fint og vend det i massen.

Brug den som den er, eller rul den op i bagepapir eller cleanfilm og sæt på køl.
Du kan på denne måde skære nogle pæne runde skiver af den.

Anvendelses muligheder:
Du kan stort set bruge denne smør på det meste.
Alt kød, fisk, fjerkræ og grøntsager ville det være lækkert på.

Prøv f.eks. på dampede porre, saltbagt selleri eller helkogt blomkål.