"Umamiboosters" Umamismør

Fremgangsmåde

OBS Start 5 dage i forvejen med æggeblommerne.

Gravede æggeblommer
Tag 3 æggeblommer fra hviderne.

Bland salt og sukker og i en Condiboks eller lignende ligger du ca. det  halve af blandingen i.

Lav nu 3 fordybninger og læg blommerne stille og roligt i her (De må ikke gå i stykker)
Dæk med resten af blandingen og lad dem stå på køl 5 døgn.

Skyl nu det værste salt af blommerne og tør dem i Dehydrator eller ovn ved 80 grader i ca. 2,5 time til de har en konsistens som en mellem hård ost.

Opbevar på køl eller frys.

Smør
Start med at sætte smør ud så det bliver blødt.

Skær marven i grove tern og steg dem for middelhøj varme i ca. 1 minut så de bliver lune i midten og smider noget fedt. Køl af i køleskabet.

Pisk nu smør og marv luftig på røremaskine med fintrevet citronskal, fintrevet gravede æggeblomme, hakkede ansjoser, Karl Johan pulver og salt.

Hak persillen, og skalotter fint og vend det i massen.

Brug den som den er, eller rul den op i bagepapir eller cleanfilm og sæt på køl.
Du kan på denne måde skære nogle pæne runde skiver af den.

Anvendelsesmuligheder
Du kan stort set bruge denne smør på det meste.
Alt kød, fisk, fjerkræ og grøntsager ville det være lækkert på.

Prøv f.eks. på dampede porre, saltbagt selleri eller helkogt blomkål.