Hårdt bagt butternut med Mascarpone

Til 4 personer

Fremgangsmåde

Græskar
Start med at skylle græskar grundigt.

Halver dem på langs med så lige et snit som muligt.

Fjern kernerne.

Rids nu skærefladen på begge led et par mm ned i græskaret.
På skaldsiden skærer du ca. en cm. ned uden at ødelægge græskaret, men kun på det ene led

(dette er så du kan gnide salt og hvidløgs olie ordentligt ind i græskaret.

Riv nu hvidløget og bland med olien.

Gnid græskaret godt ind i hvidløgsolie, salt og peber.

Skær urterne over et par gange groft og fyld dem ind i kernehuset på græskaret.

Bag på en bageplade (gerne en med stegeeffekt), ved 210 grader i ca. 30 minutter til græskaret har en god ristet farve og er mør, men stadig med en smule bid.

Server med det samme.

Cremen
Pluk og hak citrontimianen fint og bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.