"3 Gode med Selleri" Saltbagt selleri med Waldorfsalat

Fremgangsmåde

Selleri
Skyl først selleri grundigt for jord, og pak den ind i stanniol med halvdelen af timian og halvdelen af hvidløg
og ca. 100 g salt.

Bag sellerien i ca. 1,5-2 timer ved 200 grader til den er mør
(Stik evt. en lille kniv i den, den skal have let modstand).

Lad den køle af så den klar er til at arbejde med.

Skær nu selleri i 4 lige store skiver eller i kvarte.

Steg dem nu i en smule olie og tilføj  resten af timianen og hvidløget og smør på en pande.
Steg sellerien som var det en god bøf.

Lad timian og hvidløget bruse godt i smørret og overhæld med en spiseske smørret over sellerien mens den steger ved mellemhøj varme, gentag på den anden side til begge sider er dejligt gyldenbrune i overfladen.

Luftig vinaigrette
Bland alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender til du får en luftig hvid creme.
Smag evt. til med mere salt eller syre.

Waldorfsalat
Halver druerne.

Hak valnødderne groft.

Snit blegsellerien i mellemstore tern.

Skær æblet i kvarte og derefter i grove stykker.

Lav en marinade af olivenolie, honning, citronsaft (Riv skallen fint til senere brug), salt og peber

Vend nu de øvrige ingredienser i og lad det trække 20 i en minutters tid.

Hak skalotteløg og purløg fint.

Anretning
Anret Waldorfen  på et fad  og sprøjt vinaigretten op rundt om (Eller server ved siden af)

Drys selleri med hakkede skalotter, purløg og citronskal og anret på fadet.

Tilføj til sidst kørvel.