Bocuse suppe

Fremgangsmåde

Consommè
Start med at tilberede kyllingelårene møre i kyllingefonden ved at lade dem simre stille og roligt.

Køl dem let af, og pil skind og ben fra og gem kødet.

Smag nu oksefond og kyllingefonden til (Den må gerne være ekstra kraftig da den mister en smule smag under klaringen).

Køl fonden helt af igen.

Rør nu fond og æggehvider sammen i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet og lad den stå sådan i en 30 minutters tid (Den må ikke koge).

Nu vil urenheder have trykket op til overfladen og du fjerner først med en hulske det der ligger på overfladen. 

Hæld nu fonden gennem et klæde eller etamin og lad det dryppe af sig selv til alt væske er kommet igennem klædet.

Du har nu en consommè.

Fyld
Knæk og skræl de hvide asparges, og skær dem i små stykker.

Knæk de grønne asparges og skær dem i lidt større stykker end de hvide.

Skær de nye gulerødder i mindre skiver eller lav parisienne af dem med et parisiennejern.

Bælg ærterne.

Pluk kyllingen i mindre stykker.

Butterdej
Du skal bruge 4 løvehovedeskåle.
Hvis du har en udstikker der er lidt større end skålene er det perfekt.

Start med at udstikke 4 ringe i butterdejen, prik den grundigt med en gaffel, og pensl jævnt med pisket æg.

Fordel nu consommè og fyld i de 4 løvehoveder, pensl kanterne let med lidt olie, og dæk nu overfladen med butterdejen og tryk den let til i kanterne så den ikke falder ned.

Bag i forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 10 minutter eller til overfladen er flot gylden, sprød og butterdejen er bagt helt igennem.

Du skulle gerne ende med tilberedte grøntsager, sprødt låg og en klar consommè.