"(Dej)lige opskrifter" fladbrød med aubergine og 7 spice

Fremgangsmåde

Fladbrød
Bland vand og gær sammen i en skål til gæren er opløst.

Tilsæt øvrige ingredienser og bland sammen (den skal ikke røres sej, bare samles).

Lad den hæve med klæde over til dobbelt størrelse, dette tager ca. 1,5 time.

Del dejen i 4 stykker og rul så tyndt ud du kan på let melet bord.

Pensl den ene side med et tyndt lag olie og steg på pande eller grill ved middelhøj varme til den har fået let brændte bobler, pensl den anden side og vand og steg videre til helt bagt færdig.

Gentag med de andre 4.

7 spice
Blend alle krydderier fint og rist dem let af ved middelhøj varme. (du ender med ekstra krydderi men det er svært at lave mindre mængde).

Aubergine
Skær aubergineskiver af ca. 1-2 cm og mariner med olivenolie, revet hvidløg krydr med salt og 7 spice.

Steg dem ved middelhøj varme på en pande eller grill til de er gennem møre og har fået en flot brunet farve.

Garniture
Pil granatæblekernerne ud, skyl, slyng og pluk mynte og koriander, del feta ud i mindre stykker snit chilien i fine skiver og kvart citronen.

Servering
Fordel aubergine skiverne på det lune brød, og fordel alle de forskellige garniture ud over fladbrødet og server med citron ved siden.

OBS Er du bange for du brænder en af fladbrødene på så lav dobbelt opskrift på dej.