Fermenterede Gulerødder

Fremgangsmåde:

Start med at skolde et patent glas i passende størrelse som alle gulerødderne kan være i.

Kog nu 2 dl. vand op og hæld de i en gryde over saltet og pisk til saltet er opløst helt. Tilsæt resterende vand og tjek om vandet er stuetemperatur (Det er vigtigt vandet ikke er for varmt, da du dræber de gode bakterier)

Skyl gulerødderne og krondilden grundigt, og læg i glasset med krondilden først så den ikke flyder ovenpå.

Tilsæt saltlagen så den dækker gulerødderne helt. (Mangler du lidt væske laver man lidt ekstra, men det er vigtigt at målene er korrekte. Til en grøntsagsfermentering skal man minimum have 2% salt).

Læg nu noget der holder gulerødderne under væsken på, det kan være en cocotte, et udskåret låg fra en condiboks eller lignende.

Det er vigtigt at gulerødderne holder sig under væsken hele tiden.

Stil evt. glasset i en skål, da den kan flyde over, hvis den er helt fyldt.

Lad den stå i stuetemperatur.

Efter max 3 dage skal der være bobler i ellers er fermenteringen gået galt.
(Så tjek den efter første dag om den bobler)

Gulerødderne smager godt efter 1 uge, men kan stå i  flere måneder.
Efter ca. 3 uger rammer man typisk en god balance mellem gulerodssmagen og den fermenterede smag, men dette er en smagssag. 

Når du er tilfreds med smagen sætter du dem på køl, vær opmærksom på at de fermenterer videre, men processen sænkes drastisk når du køler dem.

Gulerødderne kan holde sig i år i princippet, men ændrer meget karakter.

Anvendelses muligheder:
Kan spises som en snack eller i en salat eller gryderet i  mindre stykker.