Bælgfrugter "butter bean purè med græskar"

Fremgangsmåde:

Start med dagen før at udbløde butter beans i rigeligt vand.
Dræn dem og kog dem i rigeligt vand med salt og rosmarin stilke til de er helt møre.

Sigt og fjern rosmarinen.

Skær imens butter beans i rustikke tern af ca. 3-4 cm uden skræl og vend dem med neutral olie og lidt salt.

Bag dem ved 220 grader i ca 15 minutter til de har fået en kraftig ristet farve.

Bag på samme tid skalotter og hvidløg hele i med skræl på til det er møre (det tager ca. samme tid).

Rist nu Piment d'Espilette let på en pande så du aktiverer smagen en smule.

Blend nu græsker, skalotter og hvidløg du har tager ud af skrællen, butter beans, Piment d'Espilette, olivenolie til en glat puré og smag til med citron saft og salt og peber.

Serveres som den er eller med en smule ekstra Piment d'Espilette på.

Anvendelsesmuligheder
Denne puré fungerer godt som en slags spread på brød, som dip til chips eller bare som et led i en salat eller ret i stedet for f.eks. hummus.