"Det grønne hjørne Vol 2" Grillet hjertesalat med mættet vinaigrette

Fremgangsmåde

Vinaigretten
Start med at blande solsikke og  græskarkerner med lidt olie og salt og rist i ovnen ved 160 grader til de er sprøde og gyldne (Det tager ca. 15 min)

Gør det samme med hasselnødderne (Dette tager ca. 20 minutter)

Køl af til stuetemperatur.

Hak nu hasselnødderne groft.

Hak skalotteløg fint.

Snit purløg fint.

Pil bladene af estragonen og hak dem fint.

Bland nu alle ingredienserne sammen, og riv osten på den grove side af et rivejern, og tilsæt til vinaigretten.

Smag til med salt og peber.

Hjertesalaten
Halver forsigtigt  hjertesalaten på langs og skær bunden pænt til, så det brune er væk, men vær forsigtig så salaten stadig hænger sammen.

Steg nu salaten med skæresiden ned af på en glohed pande med en lille smule olie på til de har fået en let branket overflade, og salaten kun er ca. tilberedt halv igennem.

Det er vigtigt at panden er varm ellers får salaten for meget eller ingen stegeflade.

Krydr med salt og peber på stegefladen.

Anretning
Anret salaten med skæresiden op af med vinaigretten ovenpå.

Pluk kørvelen og pynt rundt om.