Pocheret æg med spinat og Mimolette hollandaise

Fremgangsmåde:

Hollandaise:
Start med at rive din mimolette ost fint på et microplain eller gammeldags rivejern.

Brun smørret ved mellemhøj varme.

Bland nu æggeblomme, citron, vand og salt i din thermomixer og sæt den til at køre på 60 grader
med lav hastighed.

Tilsæt nu det brunede smør i en tynd stråle mens thermomixeren kører på lav hastighed.

Tilsæt nu osten lidt af gangen til osten er smeltet helt ud og du har en homogen masse.

Sigt saucen og hæld den på sifonflaske med æggehviderne med 2 patroner og ryst grundigt.

Hold den lun på ca. de 60 grader til servering. F.eks. i vandbad.

OBS:
Har du ikke en thermomixer kan du lave saucen på den helt almindelige klassiske måde.

Spinat:
Steg spinaten i lidt olie og den ene halvdel af smørret ved høj varme, til det falder let sammen.

krydr med salt og peber og vend med halvdelen af de finthakkede skalotteløg

Svampe:
Rens og skær svampene i skiver og steg dem i en smule olie med den sidste halvdel af smørret til de har fået lidt farve og er møre.

Smag til med salt og peber og sving den sidste halvdel af de finthakkede skalotteløg i til sidst.

Æg:
Sæt æggene ind i combiovn ved 63 grader, 100 procent damp i 1,5 time.
Alternativt pocher ægget på den klassiske måde.

Servering:
Anret på en tallerken først svampene, lav så en lille rede af spinaten ovenpå, klæk ægget ud i hånden først, og lad evt. overskydende væske dryppe gennem fingrene og anret ægget ovenpå spinaten.

krydr ægget med salt og peber.

Tjek sifonen på din hånd først om den er fin og luftig og sprøjt en god mængde sifon let op af ægget.

Server straks.