Bælgfrugt "Kroket på refried beans og friskost"

Fremgangsmåde

Giver ca. 10 kroketter

Start dagen før med at udbløde bønnerne i rigeligt vand.
Dræn dem næste dag og kog dem helt møre i let saltet vand og dræn dem.

Hak hvidløg fint og steg dem ved svag varme i olien i et par minutter til de er godt bløde.

Tilsæt røget paprika og steg videre et par minutter.

Tilsæt nu bønner og ca. 500 g vand og lad det simre godt igennem imens du moser bønnerne med et piskeris, eller endnu bedre et gammeldags kartoffelmosjern.

Lad det hele simre godt ind til en tyk grov mos så det meste af vandet er fordampet og smag til med salt. Det er vigtigt den ikke er for tynd, men husk at den sætter sig meget når den køles af.

Køl mosen af.

Bland imens nu vender den grønne chili som du hakker fint med friskosten og en smule salt og fyld den på sprøjtepose.

Form nu bønnemosen til en kugle af ca. en golfbold størrelse

Lav et lille hul med pegefingeren som går lidt længere end til midten af mosen. Sprøjt friskost ind af ca. til det der svarer til en kikærtestørrelse.

Form den nu rund igen og fortsæt til du har formet alt mosen.

I hver sin beholder tager du nu pisket æg, Panko og mel og krydrer med salt.

Vend  nu kuglen først i mel, så æg, så Panko, og gentag en ekstra gang i æg og Panko.

Friter kuglerne ved 150-160 grader til de er gyldne og sprøde og helt gennemvarme.

OBS Kroketten kan sagtens laves et par dage i forvejen men kan ikke fryses da friskosten så vil skille.

Serveringsforslag
Server kuglerne som snack eller med en god chilisauce til. Prøv evt. også at drysse med eddikepulver eller andet syrligt.