Helbagt selleri carpaccio med nødder og urter
Fremgangsmåde:
Til denne opskrift er det vigtigt at sellerien ikke er bagt helt mør, men stadig har en smule bid i sig.
Så når man tjekker med en lille kniv, hvor bagt den er skal der være en smule modstand stadig.
Selve sellerien:
Skær skrællen af det bagte selleri og skær skiver af ca. 2 mm og fordel et tyndt lag ud på 4 tallerkener.
Krydr med salt og peber
Vinaigrette:
Riv det halve af citron skallen og pres alt juicen.
Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Urter:
Pluk, skyl og slyng salat og urter.
Ristede valnødder:
Vend nødderne med en smule vand og salt og bag ved 160 grader til gyldne og ristede hele vejen igennem (det tager ca. 15-20 min).
Anretning:
Pisk vinaigrette sammen lige før servering så den bliver cremet og fordel den ud over selleri skiverne på tallerkenen.
Anret salat og urter på midten med valnødderne uden om.