Chili sin Carne

Fremgangsmåde: til 4 personer

OBS Start dagen før med at sætte bønnerne over i blød i, hver deres boks med vand og lad dem udbløde natten over på køl.

Dræn bønnerne og kog dem i letsaltet vand i hver deres gryde til de er møre, men stadig har en smule bid.

Hak nu løg, hvidløg, og skær blegselleri og gulerod i små tern og steg dem i olie ved svag varme i ca. 15-20 minutter eller til alt er godt mørt og har er begyndt at få en gylden farve.

Hak den friske chili og tilsæt dette og tørrede krydderier og steg igen videre ved svag varme i en 5 minutters tid.

Tilsæt tomatpuré og steg videre 2 minutter.

Tilsæt så flået tomat og reducer til halv mængde.

Tilsæt fond og bønner og kog bønnerne møre, smag til med salt.

Blend nu 1/4 af din Chili sin Carne til en lind pure og hæld tilbage i gryden.

Lad det hele simre til det har en cremet konsistens og smag til med limejuicen og agavesirup.

Ved servering
Server Chili sin Carne med Creme Fraiche, friske koriander, lune hvedemelstortillas, revet cheddar og lime.