Confit de Canard salat

Fremgangsmåde:

Til denne ret kan du gøre 2 ting.
Selv lave andeconfit fra bunden eller du kan købe en god færdiglavet confit.
Laver du den selv skal du starte 3 dage før.

Andeconfiten:
Start med at skylle timian grundigt, knus hvidløget med skal på
let med en kniv og skyl også denne grundigt.

Vend nu salt, laurbær, hele peberkorn, timian og hvidløg grundigt sammen med andelårene, og stil på køl i 2 døgn.

Smelt nu fedtet og lig lår og alle urter med og lad det simre til lårene er møre
(Det er vigtigt at fedtet dækker lårene).

Lad det trække 30 minutters tid, og sæt lårene på køl.
Du kan evt. sætte dem i pres så de bliver lidt fladet ud, det gør det nemmer at stege dem sprøde.

Før servering steges skindet sprødt i lidt af andefedtet.

Salaten:
Skyl og pluk salaterne og brøndkarsen og slyng det tørt.

Skyl hindbærrene og lad det hele tørre

Vend valnødderne med lidt fint salt og et par spsk. vand, og bag dem ved 160 grader i ca. 15-20 min. til de er gyldne hele vejen igennem.

Vinagretten:
Bland vindruekerneolie, valnøddeolie, sennep, sherryeddike og salt og peber.
Pisk den sammen til den emulgerer (Samler sig til homogen masse)

Anretning:
Vend salaterne i en smule vindruekerneolie og lidt salt og peber.
Anret dem rundt om en tallerken, herefter valnødder, hindbær og til sidst brøndkarse.

Anret det lune sprøde andelår i midten og server vinaigrette ved siden af.