Bælgfrugter "Socca"

Giver 2 brød.

Fremgangsmåde
Dette er et slags fladbrød lavet på kikærtemel,  som oprindeligt stammer fra Frankrig.

Start med at plukke og hakke rosmarinen fint og riv hvidløget på et microplain.

Pisk alle ingredienser sammen til en lind dej, undtagen de ekstra 25 g olivenolie som skal bruges til bagningen.

Lad dejen stå 30 minutter.

Forvarm imens 2 store pander af ca. 26 cm. i ovnen ved 180 grader.

Tag nu panderne ud, fordel ca 3/4 af olien på panderne og fordel dejen i panderne og drej panden rundt så dejen fordeler sig jævnt og tyndt ud.

Sæt i ovnen i ca. 6 minutter og pensl så overfladen med resten af olien  og drys med lidt havsalt og bag igen ca. 4 minutter.

Det resultat du gerne vil have er en sprød kant og gylden overflade.

Vend Soccaen ud og server varm.

Serveringsforslag
Du kan skære den ud i stykker og servere den med en slags dip eller spread, til en salat.

Brug den som en bund til forskellige toppings eller som en form for glutenfri pizza bund.

Du kan selvfølgelig også variere krydderier og fyld du vil tilsætte i selve dejen. prøv f.eks. med soltørret tomater og oliven.

En anden måde at anvende dejen er at hælde den tyndt på en forvarmet bageplade med olie og bag den ved 180 grader til den begynder at løfte sig let, vend den om og bag så videre på 150 grader til den er helt sprød som knækbrød.