Bælgfrugter "Knækbrød på linsemel"

Giver ca. 3 gastronormplader.

Fremgangsmåde:
Start med at koge belugalinserne møre uden at overkoge dem i rigeligt med vand. Dræn dem grundigt og lad dem køle af. tør dem nu ved 85 grader i ovn eller dehydrator til de er helt tørre.

Varm neutral olie op til 150 grader og friter dem i en sigte til de er luftige og sprøde, dryp dem af drys med en smule fint salt.

Lav nu en havregrød ved at koge havre op med vandet i en gryde ved middel varme. Tag den af varmen og bland med resten af ingredienserne.

Fordel massen på 3 stykker bagepapir og lig et stykke mere ovenpå, rul nu til ca. 1-2 mm. Tag det øverste lag af og drys med lidt havsalt.

Bag nu knækbrødet ved 150 grader i 30-35 minutter.

Lad dem køle af og knæk dem i rustikke stykker.

Alternativt kan du før bagning skære ned i dejen i de former du gerne vil have og knække dem af hvor du har skåret efter bagning.

OBS:

Du kan selv lave linsemelet ved at blende grønne linser fint.

Serverings forslag:
Server knækbrødet til oste, pålæg eller til en god salat.