Linsefritter med Curry dip

Opskriften er til 4 personer som en snack eller lille forret.

Fremgangsmåde

Linserne
Start med at skylle linserne og hæld dem i en blender der kan tåle varme.

Kog nu vandet op og hæld det over linserne og lad det stå og trække 30 minutter.

Blend nu massen helt fin.

Rist Vadouvan i en gryde ved svag varme et minuts tid og tilsæt derefter linsemassen og kog den stille og roligt imens du rører med en dejskraber til du får en konsistens som en tyk polenta.

Hæld nu massen i en boks foret med husholdningsfilm og lav en jævn overflade med en palet.

Køl massen helt af.

Dip
Hak løg og hvidløg og steg dem ved middelvarme i en gryde med olie og lidt salt til de er helt karamelliserede.

Tilsæt alle krydderierne og lad det hele stege stille og roligt i en 5 minutters tid.

Tilsæt nu currypaste og tomatpuré og steg videre et par minutter.

Tilsæt så dåsetomat og reducer det hele til en tyk sauce.

Lad det hele trække en 20 minutters tid og fjern de hele krydderier.

Blend dippen så glat som muligt med kokosmælken og smag til med salt.

Ved servering
Skær linsemassen i ønskede stykker og friter dem ved 180 grader til de har en dejligt sprød skal, drys dem med groft hakket koriander og server Curry dippen lun til.