" Det grønne hjørne" Shakshuka

Fremgangsmåde:
Denne opskrift er relativt mild i smagen så er du til mere stærk mad kan du uden problemer give den mere gas med krydderierne.
OBS. Start dagen før med at dræne yoghurten i et klæde natten over.

Peberfrugterne:
Start med at bage de hele peberfrugter ved 220 grader i ca. 20 minutter til de er lettere sorte over det hele.

Lad dem køle ned med låg på, dette løsner skrællen.

Pil nu skind og kerner fra og hak dem groft.

Shakshuka:
Hak løg og hvidløg fint og steg dem stille og roligt i lidt olivenolie til de er lettere brunede, tilsæt nu de tørrede krydderier og rist igennem et par minutter.

Tilsæt peberfrugterne og lidt salt og peber.

Tilsæt dåsetomater og lad det hele simre i ca. 20 minutter til saucen er godt tyk og cremet.
smag til med salt og peber og evt. mere krydderi alt efter temperament.

Hæld nu saucen over i en ny pande i passende størrelse, og bred den ud i et jævnt lag (saucen skal ca. være et par cm. tyk så æggene kan være der).

Lav nu 4 fordybninger med en ske og klæk et æg i hver fordybning, og krydr æg med salt og peber.

Bag Shakshuka ved 160 grader i 6-8 minutter. Målet er en fast æggehvide med cremet blomme.

Anretning:
Anret den drænede yoghurt lidt rustikt rundt omkring Shakshukaen, og riv urterne med fingrene så det er lidt rustikke stykker og hæld en smule god olivenolie ud over retten.

Serveringsforslag:
Shakshuka gør det godt til alle lejligheder, brunch, morgenmad, frokost og aften. Skal den udgøre et måltid i sig selv kan du lave dobbelt opskrift så der er 2 æg i pr mand.

Server den gerne med fladbrød eller godt grillet surdejsbrød.