Mørk chokolade og mandarin dessert

Opskriften er til 6 personer

Fremgangsmåde

Chokoladecreme
Du kan lave cremen på 2 måder, enten i Thermo mixer med varme eller i hånden.

Leger sukker, mandarin pure og æggeblommer til 75 grader over vandbad og hold den ved 75 grader i 7 minutter, sigt over hakket chokolade og rør stille og roligt massen homogen og vend sammen med flødeskum af 3 omgange..

Hæld massen på ønskede forme (her har vi brugt halve kupler) og frys til den har sat sig helt.

Mandarincreme
For mandarin cremen gælder det samme som chokolade cremen, lav den enten på Thermo mixer med varme, eller i hånden.

Leger pure, gelatine, sukker, blommer og hvider over vandbad til 75 grader, og hold ved 75 grader i 7 minutter. Tag massen af varmen og pisk kolde tern af smør i til smørret er helt rørt ud.

Sæt på sprøjtepose og køl af.

Sprød kakao
Kog sukker, isomalt, vand og kakao igennem i 3 min. Tilsæt Gellan og kog 2 minutter yderligere under mens du pisker massen med piskeris.

Køl massen af til den har sat sig helt.

Blend den så glat du kan, sigt den gennem finmasket sigte og smør tyndt ud på en silikonemåtte og bag ved 100 grader i 20-25 minutter, til den virker helt gennembagt.

Tag massen af måtten hurtigt med en palet, og lav ukurente brud af dem (læg dem evt. over nogle baguette forme for at give dem lidt forskelligt udtryk, eller brug dem som flager).

Ved servering
Skær mandarinerne i fileter.

Tag chokolade cremen ud af formene og anret på midten af en tallerken, og lad den stå 10 minutters tid og tø op så den ikke er gennemfrossen.

Sprøjt nu små dutter af mandarin cremen rundt om denne, og anret mandarin fileterne rundt om.

Anret nogle skovsyre blade rundt som på billedet og afslut med den sprøde kakao. Server straks