"Det grønne hjørne Vol 2" Indiske risboller med Tamarindchutney

Denne opskrift giver ca. 16 boller:

Fremgangsmåde

Risbollerne
Start med at blende både linser og ris helt fint på en blender, (Det skal gerne have en struktur som semuljemel)

Kog nu dobbelt så meget vand op som ris/linseblandingen i en gryde og tilsæt blandingen sammen med sukker.

Rør nu godt rundt med en rullepind, og skru ned på lavt blus og stamp nu blandingen i 5 minutter så du begynder at få en mere klistret konsistens, og smag til med salt.

Overfør nu massen til en røremaskine og kør den med spaden i 7 minutter på fuld hastighed til den er ca. stuetemperatur og endnu mere klistret og sej i konsistensen.

Køl af.

Tamarindchutney
Pluk mynten og skyl den.

Fjern toppen af chilierne.

Blend nu chili, tamarind og mynte til en fin paste på en blender, tilsæt vand til du får en homogen let fast chutney (Den må ikke være for tynd).

Tilsæt nu sennepsfrø, tørret chilier, spidskommen og bukkehornsfrø i olien og varm den op, til middelhøj varme til krydderierne er gyldent brune og hæld over tamarindblandingen og rør sammen med et piskeris til du får en homogen masse. smag til med salt og køl af.

Ved servering
Form nu ris/linsemassen i boller på størrelse med en golfbold og damp dem i 5 minutter.

Server chutneyen i en skål ved siden af.