"Umamiboosters" Saltede tørrede æggeblommer

Fremgangsmåde:

Start med at blande salt og sukker.

Separer nu æggeblommen fra hviderne og gem hviderne til andre ting.
Det er vigtigt at æggeblommerne er helt fri for hviderne.

Fordel nu ca. halvdelen af saltblandingen i en bakke som passer med at  æggeblommerne kan ligge i.

Lav 10 fordybninger, og placer forsigtigt æggeblommerne heri uden de går i stykker.

Dæk nu blommerne med den resterende saltblanding og sæt dem på køl 5 dage.

Børst nu forsigtigt æggeblommerne fri for salt blandingen, og få så meget overskydende salt væk som muligt.

Placer dem på bakker på bagepapir, og tør i dehydrator eller i ovn ved 60 grader 2-3 timer til de er faste nok til at kunne rive på microplane, som en parmesanost.

Du kan også vælge at tørre dem til de er helt tørre og hårde.

De kan nu opbevares på køl, eller evt. fryses.

Anvendelses muligheder:
Æggeblommerne kan i store træk bruges til de retter hvor du ville bruge parmesan

Bl.a. på pasta, ovenpå salater, eller i creme og dressinger.

Prøv det også ovenpå en grillet steak, fisk eller røget okse.

OBS:
Du kan også tilsætte krydderier til saltblandingen som du har lyst. Prøv f.eks. med fennikelfrø, laurbær og chili flager.