"Søde grundopskrifter" Mørk Chokolademousse

Opskriften giver ca. 500 g mousse

Fremgangsmåde
Leger æggeblommer, sukker og hvider over vandbad  til den er tyk og cremet (ca. 75 grader), Imens pisker du fløden let til konsistens til en Irish Coffee.

Tag skålen af vandbadet tilsæt hakket chokolade og smelt den heri under omrøring med en dejskraber (den vil se skilt ud men den samler sig når fløden vendes i) .

Vend nu med let pisket fløde af 3 omgange.

Første gang kan du godt vende den kraftigt
Næste gang  lidt mere roligt 
Til sidst meget forsigtigt, dette gør du får en så luftig mousse som muligt. Dette tip gælder for alle desserter, hvor du skal vende pisket fløde i til sidst hvor du vil have mest muligt luft i.

Køl moussen af i skåle du vil anrette i eller sprøjtepose, så er den klar til servering.

Anvendelsesmuligheder
Moussen er lækker for sig selv, eller spis den som led i en dessert, med en crumble og is og friske bær f.eks.