"Fiduser til madspild" Bisque på majskolber med torsk

Denne ret er tænkt til hvis man har skåret majs fra majskolber og vil bruge kolberne.

OBS Start dagen før. 

Fremgangsmåde:

Majs bisque:
Start med at snitte skalotteløg og hvidløg groft og sautér det mørt i en gryde med en smule olie og smørret.

Tilsæt hvidvin og reducer denne helt væk.

Tilsæt nu Cayenne og rosmarin og steg videre et minuts tid.

Tilsæt hønsefond og lidt salt.

Rist nu majskolberne på hver side i en smule olie til de er godt brunede på alle sider.
Skær dem i mindre stykker og tilsæt til fonden.

Kog op og lad det hele simre i 30 minutters tid og køl af til næste dag så smagen sætter sig.

Næste dag koger du fonden op igen og sigter alt fra og gemmer væsken.

Reducer den til den begynder at få en kraftig smag, tilsæt Creme fraiche og smag den til med salt og peber.

Blend den skummende før servering med en stavblender.

Torsk:
Del torsken i 4 stykker og dup stykkerne på noget køkkenrulle eller lignende for at fjerne overskydende væske.

Steg torsken ved middelhøj varme på begge sider i olie til lamellerne begynder og give efter. Husk at krydre med salt på begge sider.

Boghvede:
Kog smørret op i en gryde til det er brusene ved middelhøj varme.

Tilsæt boghveden og sving gryden rundt indtil boghveden er gyldenbrun. Sigt smørret fra og drys med fint salt.

Anretning:
Anret torsken i en dyb tallerken, fordel boghveden ovenpå anret den skummende bisque rundt om torsken og pluk nogle kviste kørvel og anret på torsken.

TIPS:
Bisquen går også godt med stegte svampe, hvid skindstegt fisk eller pocheret kylling.