Low and slow spidsbryst

Denne opskrift er til ca. 8 personer
Det er svært at lave mindre, da oksespidsbryst sjældent vejer mindre end 2 kg.

Men er der kød til overs kan det sagtens bruges til f.eks. en lækker sandwich næste dag.
Opskriften er Food Labs take på en klassisk amerikansk "Smoked Brisket"

Fremgangsmåde
Start med at blande alle krydderierne til rub (blanding af krydderier)

Dup væsken af brystet og fordel rub ud over brystet.

Vær opmærksom på at dække alle flader godt ind i din rub.

Vakuummer tæt, og tilbered i din Rational ovn i 24 timer, ved Combiovn 60% damp ved 68 grader.
Køl af når den er færdig.

Før servering sætter du ovnen på grill af kød.
Sæt den til uden stegetermometer
på mørk farve, i 5 minutter med en grill rist i ovnen og din rygeboks i bunden af ovnen.
Fortsæt dette program til det ryger kraftigt.

Sæt nu endnu engang ovnen på samme program og sæt brystet ind på grill risten.

De 5 minutter passer ret fint, men alt efter tykkelse osv. på brystet er det godt at holde godt øje med det, da det hurtigt går fra dejlig karamelliseret overflade, til sort.

Tag kødet ud og lad trække 10 minutters tid før du skærer i det.

Server spidsbrystet sammen med din favorit tilbehør, f.eks. med en god salat, grillede majs og kartofler.

Eller du kan tage den hele vejen, og lave en god Mac'n'Cheese til og servere den med en snasket BBQ sauce.