"Det grønne hjørne Vol 2" Svampekebab med pitabrød og Ramsløgsyoghurt

Fremgangsmåde:

Svampekebab:
-500 g svampe.  F.eks. Østershatte, Portobellosvamp, Markchampignon og/eller Kejserhatte.
-8 g Allehånde
-8 g Spidskommen
-6 g  Salt
-8 g  Cayenne
-4 g Peber
-60 g Olivenolie
-2 Hvidløg
-Saft  og skal af 1 citron
-1 stort løg i kvarte på langs og pillet i lameller
-Ca. 1 dl granatæblesirup

Lav først marinaden ved at blende eller morte alle ingredienserne sammen undtagen løg og svampe.

Halver portobellosvampene (hvis de er små så lad dem være hele) og marinér alle svampene og løglamellerne.

Sæt svampene på grillspyd, 1 Portobello, en Østershat, en Kejserhat og så et stykke løg skiftevis og bliv ved.

Gril svampene over afflammede gløder med middelhård varme eller på grillpande.
Vend den ofte og når du mener der er ca. 5 minutter tilbage pensler du svampene med basting marinaden og griller den 5 min. mere så den bliver godt karamelliseret.

Du skal baste den ca. 3 gange på hver side og karamelliserer den side efterfølgende.

Ramsløgsyoghurt
-200 g Yoghurt
-25 g Ramsløg
-Salt og peber til tilsmagning

Dræn yoghurten.

Snit ramsløgene groft  og vend med den drænede yoghurt.

Smag til med salt og peber.

Pita giver 6 styk.
-175 g Lunken Vand
-25 g Gær
-6 g Fint Salt
-12 g Sukker
-350 g Hvedemel
-20 g Olivenolie.
-Lidt fint majsmel til at drysse på bordet.

Rør gær ud i vandet

Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør rundt.

Tilsæt mel lidt ad gangen mens du rører rundt.

Tag nu dejen ud på let melet bordplade og ælt til en glat dej og gluten er aktiveret ordentligt.

Slå den ned i skålen et par gange.

Dæk og lad den hæve i 30 min.

Del dejen ud i 6 stykker.

Rul dem ud med en smule fin majsmel på bordpladen til de er runde og ca. 1 cm tykke. Lad dem hæve 20 minutter igen.

Bag dem ved 250 grader  i  forvarmet ovn i 5 minutter. Du ender med at  få et klassisk pitabrød.

Marineret spidskål:
-200 g Spidskål
-30 g Olivenolie
-1 Citron.
-Salt og peber
-Mynte

Snit kålen så fint som muligt, og pluk mynten groft og marinér med olivenolie, lidt citronskal og saft efter smag.

Gør dette lige før servering så kålen er helt sprød.

Servering:
Fyld et fladbrød med yoghurt, så marineret kål og til sidst svampene og server straks.