Profiteroles med rygeost og rogn

Giver ca. 20 stk.

Fremgangsmåde:

Profiteroles:
Kog mælken, vandet og sukkeret op med en smule sukker og salt.

Tilsæt melet under kraftig omrøring over varmen, først med piskeris til dejen samler sig og derefter med dejskraber.

Bag dejen igennem til den er glat og samlet.

Tag gryden af varmen og lad den køle 30 sekunder.

Tilsæt nu et æg af gangen mens du indarbejder ægget med dejskraberen.
Forsæt med resten af ægget til dejen er glat og homogen.

Hvor meget præcist du skal bruge af æg er svært at svare på, men du skal have en dej der er mellemtingen mellem fast og løs.

Sæt dejen på sprøjtepose med en tyl, og sprøjt dem i ca. hasselnøddestørrelse.

Lad dem køle af.

Pisk et ekstra æg sammen og dyp pegefingeren i ægget og tryk (Hætten), ned på dejen og smør et tyndt lag æg på hele dejen.

Bag ved  190 grader i ca. 10 min. til gyldne.

Rygeostcreme:
Bland rygeost og creme fraice sammen med en dejskraber (Må ikke piskes) smag til med salt og peber
og sæt på sprøjtepose.

Radiser:
Skær radiserne semityndt i skiver på mandolinen og læg i isvand til de skal bruges.

Karse:
Klip karsen

Servering:
Halver hver profiteroles og sprøjt et lag rygeostecreme på bund og top.

Anret en lille tsk. fuld rogn i hver og anret radiser ca. 5 skiver radiser og en smule karse ovenpå .

De er nu klar til servering.