"Umamibooster" Svampeketchup

Giver ca. 0,5 liter ketchup.

Fremgangsmåde
Halver tomater, løg og æbler og vend dem med en smule neutral olie og læg dem i en gastro-bakke.

Læg de hele hvidløgsfed under tomaterne så de ikke branker og bag i ca. 30 minutter ved 160 grader så alt bliver godt bagt igennem og får lidt farve.

Udvand imens tang og Shiitakesvampe (sørg for at svampene er helt udvandet, altså helt bløde ellers kan de blive bitre)

Dræn begge dele og rist et par minutter ved middelvarme i olie i en gryde.

Tilsæt nu alle øvrige ingredienser (undtagen æbleeddiken) og de bagte ingredienser og lad simre i ca. 30 minutter under låg til helt tyk konsistens (Du kan få brug for at tilsætte vand undervejs så det ikke sætter sig).

Blend nu ketchuppen groft i blender eller food processor og smag til med æbleeddike og lad den køle af.

Anvendelsesmuligheder
Brug den f.eks. som dyppelse til det meste, selvfølgelig på en hotdog, men også som spread på brød, eller som tilbehør til bagt grønt eller vend den op i en neutral mayonnaise.