"Søde grundopskrifter" Vanilje Panna Cotta

Opskriften giver knapt 700 g Panna cotta.

Fremgangsmåde
Start med at udbløde gelatinen.

Flæk og skrab vaniljekornene ud, tilsæt korn og stang til mælk, fløde og sukker i en gryde og kog op til lige under kogepunktet.

Lad det køle let, tilsæt gelatinen og lad det trække en times tid ved stuetemperatur.

Rør det hele rundt og sigt massen.
Sæt i skåle, dybe tallerkener eller hvad du vil servere dem i.

Lad det køle af minimum et par timer på køl.

Anvendelsesmuligheder
Denne klassiske dessert er jo dejlig som den er, men er især lækker med syrligt modspil som f.eks. æblegarniture eller bær.

Giv den også gerne et sprødt element som en crumble af en art eller sprøde tuille.

Prøv også at tilsætte andre krydderier end kun vanilje som f.eks. skovmærke, lavendel eller kardemomme.