"Søde grundopskrifter" Kakao nougatine

Opskriften giver 200 g færdig masse.

Fremgangsmåde
Lav en sirup af vand sukker og glukose, lad den køle let af og tilsæt kakao under kraftig omrøring.

Køl let af.

Smør nougatinen tyndt ud på en silikone måtte, enten på hele måtten eller i små forme du gerne vil have dem.

Eller gør som på billedet og brug silikoneforme formet som f.eks. blade.

Bag på 160 grader til den er fast
(hvor længe afhænger helt af hvor stort/tyndt du har smurt massen ud, så prøv dig frem)

Lad dem køle let af og tag dem så af pladen/formen før de køler helt, ellers knækker de.

Opbevares i lufttæt beholder i op til et par uger.

Anvendelsesmuligheder
Nougatinen kan bruges som sprødt element til f.eks. en chokolade dessert, ellers andre desserter hvor du har lyst til den mørke smag af kakao.