"(Dej)lige opskrifter" Bao med selleri & Five Spice

Giver 25 Bao ca. (Man kan ikke lave mindre dej).

opskrift til 4 personer (3 Bao hver)

Fremgangsmåde

Bao:
Bland først vand og gær sammen i en røre skål til gæren er opløst. Bland så resten af ingredienserne i.

Med en dejkrog røre du for fuld fart i  1 minut.  Sæt så hastigheden ned på 2 tak højere end det laveste og rør dejen i 9 minutter mere.

Lad nu dejen hæve til dobbelt størrelse (tager ca. 2 timer).

Slå dejen ned,  del den i 5 stykker og rul dem ud. (brug evt. en lille smule om nødvendigt på bordet)

Skær nu stykkerne ud i 50 g, og rul til en kugle.

Læg film over og lad dem hæve i  ca. 45 min. mere

Rul nu dejen ud til ca. 1 cm tykkelse, pensl overfladen med neutral olie og læg en spisepind imellem, og fold den ene halvdel over den anden.

Læg på bagepapir på en hulplade og hæv nu  igen i 30-45 min.

Damp nu 10 minutter til de er dampet hele vejen igennem.

OBS: Bao kan fint fryses og dampes direkte fra frost dette tager ca. 4 minutter) ellers 2 minutter fra optøet.

Selleri
Kog smør,  Five spice, revet hvidløg, soya og farin sammen.

Skræl sellerierne og "smør" dem ind i marinaden. Bag ved 150 grader ca. 1 time til de er let møre indeni.

Baste ca. hver 10 minut sellerien med marinaden indtil sukkeret er størknet.

Køl helt af.

Tag det værste af det størknede sukker af.

Skær nu selleri i skiver på en pålægsmaskine på 3 mm. (Regn med ca. 3 skiver pr Bao).

Læg dem i gastrobakke med film over og damp dem lune lige før servering.

Mayo
Pisk æggeblomme, risvinseddike og gochujang sammen og tilsæt olien stille og roligt til du har en tyk mayo.

Syltede rødløg
Kog sukker og risvinseddike sammen.

Snit rødløgene fint, giv dem et lille opkog i lagen og køl dem ned.

(lad dem trække minimum 1 time)

Garniture
Snit spidskål fint, pluk korianderen og dræn kimchien og rødløgene

Anretning
Smør de varme Bao med mayoen.
Læg 3 skiver selleri i hver så  Kimchi, rødløg, kål og koriander.

Server straks varme.

Lav en kimchi selv fra Vores opskrift eller køb den færdig.