"Umamiboosters" Umamipaste

Giver ca. 4 dl.

Fremgangsmåde:
Udvand tørrede Shitakesvampe i rigeligt med vand (Kan med fordel gøres natten over).

Halvér løg og snit dem tyndt. 
Snit hvidløg i skiver og sauter dem stille og roligt i olien til de er helt karamelliserede.

Dræn de tørrede Shitakesvampe og tilsæt løbende. Steg igennem et par minutter til alt vandet er væk og svampene bliver lidt  karamelliserede.

Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre til vandet er næsten helt fordampet
(Er svampene ikke helt møre kan du tilsætte mere vand og lad det  simre videre).

Blend helt fint på blender eller pacojet og opbevar på køl eller frys.

Anvendelsesmuligheder:
Pasten kan anvendes alle steder du gerne vil have mere umami i din ret. F.eks. i en gryderet, mayo og saucer. Prøv at  bland den med smør og sving dine kogte grøntsager i dette.

Pasten kan også bruges i væsker som fond eller endda vand med blandingsforholdet 1-5.

Opskrift på Svampesuppe med Paste
-100 g Paste
-500 g vand
- Ca. 25  g Creme Fraiche 38%

Kog Paste og vand igennem 5 minutter.

Stavblendes med creme fraiche og smages til med salt og peber.

Du har nu  en velsmagende suppe.

Opskrift på Vegansk sauce med Paste

-100 g Paste
-500 g Grøntsags-demiglace fra Oscar
-10 g Røget Olie
-Lidt sherry eddike

Lad paste og demi glace simre til glacen er let tyknet.

Lad den trække 5 minutter og sigt.

Kog den op og lige før servering tilsættes røget olie. 

Smag til med salt peber og sherry eddike.