Syltet selleriskiver med fennikel

Fremgangsmåde:

Selve sellerien:
Skær først evt. rødder af på sellerien og skrub den grundigt med i skuresvamp for jord.

Læg nu 2 stykker bagepapir på kryds og gnid sellerien med olien og derefter fordel saltet.

Pak sellerien ind i bagepapiret og bag den ved 180 grader til kødet stadig giver let modstand hvis du stikker i den.

Det er vigtigt at sellerien ikke er gennem-mør, men på et stadie mellem råt og bagt.

Lad den køle helt af i køleskabet.

Skræl skrællerne af og skær dem i 1-1,5 mm på pålægsmaskinen.

Syltelagen:

Kog alt undtagen peberroden op og lad det simre 5 minutters tid. Skær peberroden i tynde skiver og tilsæt dem når lagen er kølet let af. køl lagen helt af og hæld den over selleriskiverne.

Lad den trække minimum et døgns tid.

Anvendelsesmuligheder:
Brug selleri skiverne som et syrligt sprødt indslag i salater, på koldt anretninger eller fyld dem med f.eks. en cremet fiskesalat så du får nogle små pakker.