Syltet selleriskiver med fennikel

Fremgangsmåde

Selve sellerien
Skær først evt. rødder af på sellerien og skrub den grundigt med i skuresvamp for jord.

Læg nu 2 stykker bagepapir på kryds og gnid sellerien med olien og derefter fordel saltet.

Pak sellerien ind i bagepapiret og bag den ved 180 grader til kødet stadig giver let modstand hvis du stikker i den.

Det er vigtigt at sellerien ikke er gennem-mør, men på et stadie mellem råt og bagt.

Lad den køle helt af i køleskabet.

Skræl skrællerne af og skær dem i 1-1,5 mm på pålægsmaskinen.

Syltelage
Kog alt undtagen peberroden op og lad det simre 5 minutters tid. Skær peberroden i tynde skiver og tilsæt dem når lagen er kølet let af. køl lagen helt af og hæld den over selleriskiverne.

Lad den trække minimum et døgns tid.

Anvendelsesmuligheder
Brug selleri skiverne som et syrligt sprødt indslag i salater, på koldt anretninger eller fyld dem med f.eks. en cremet fiskesalat så du får nogle små pakker.