Friteret sild, med syltet selleri, dild og karse

Opskriften er til 4 personer og egner sig godt som en forret eller let frokost ret.
Skal den udgøre et helt måltid skal du nok lave 2 sild pr person.

Sellerien og cremen er der nok af til mere end 4 personer, men kan ikke rigtigt laves i mindre portioner.

Fremgangsmåde

Syltet selleri
Start med sellerien dagen før.

Skær evt. rødder og top af, og skrub den fri for jord.

Gnid den med lidt olie og fint salt.

Pak den ind i bagepapir og bag den ved 200 grader i ca. 1,5 timer, alt efter størrelse indtil du kan sætte en kniv ind i midten og stadig møde en del modstand. køl den helt af.

Kog fennikel frø, sukker, æbleeddike, peberrod (som du har skåret i skiver og vand op til sukkeret er helt opløst.

Køl lagen helt af.

Skræl nu sellerien og skær den i skiver af ca. 1,5 mm og vakuummer sellerien med lagen
(eller hæld lagen over sellerien i en boks). Du har mere end rigeligt selleri til silden, men de kan holde sig længe på køl og er gode i f.eks. salater.

Lad sellerien stå til næste dag.

Silden
Soigner silden for evt. ben og rygfinne.

Pluk og hak dilden fint (gem lidt dild toppe til pynt).

Smør nu kødsiden af fisken med en god portion Dijon, og pres hakket dild let ind i senneppen så det ikke falder af når du skal panere.

Hæld nu mel, Panko og æg i hver sin bakke og krydr med fint salt.

Paner silden.

Luftig vinaigrette
Blend æggehvider, citron saft og olie med en smule salt og blend i en stavblender til en let tyknet creme og smag til med salt og evt. mere syre hvis det ønskes.

Hæld på sprøjteflaske.

Ved servering
Friter sildene i olien ved ca. 170 grader til de er godt gyldent brune og krydr med alt og peber.

Anret silden og dræn selleri skiverne (3 per person) og dup dem let tørre så der ikke er for meget væske på dem.

Fold dem som små kræmmerhuse og anret dem ovenpå silden.

Anret vinaigretten som på billedet ved at køre vinaigretten frem og tilbage med et konstant let tryk.

Top med dild, brøndkarse og tallerkensmækker.