Brandade de morue

Fremgangsmåde:

Start mindst 24 timer før med at udvande klipfisken i masser af vand
(Vandet skal skiftes mindst 2 gange).

Dræn dem.

Snit løgene i fine både.

Lad vand, laurbær, løg og peber simre et par minutter og tilsæt så klipfisken.

Lad det simre i ca. 15 minutter.

Tag fisken op og tør dem let af. og steg dem i en smule olie ved lav varme til alt væske er fordampet.

Kog kartofler uden salt til de er helt møre.

Dræn kartoflerne og lad dem dampe helt af.

Lun mælken.

Mens alt er varmt moser du kartoflerne fint.
Først enten gennem et gammeldags jern eller med et piskeris.

Tilsæt olivenolie og derefter mælken lidt af gangen til passende konsistens.
(Er den for fast tilsætter du lidt ekstra)

Tilsæt til sidst klipfisken og rør nu rundt med en grydeske så du beholder lidt flager af fisken i.

Smag til med salt og peber og server evt. med en smule ekstra olivenolie på toppen.

Spis den som den er for sig selv med grillet brød. Eller som tilbehør.