Selleri Kebab

giver ca 8 spyd med 3 skiver.

Fremgangsmåde:

Marinaden:
Blend alle krydderier fint på blender.

Riv hvidløg og citronskal og pres citron saften.

Bland nu krydderier, hvidløg, citron skal og saft og olivenolie til en marinade.

Selve kebaben:
Skær selleriens skræl af og skær sellerien i tern der er ca. 5 dm brede og 2 cm tykke.

Sæt dem på spyd og mariner dem i marinaden natten over.

Gril dem på en grill, grill pande eller grill plade i rational ovn eller hvis du ikke har nogle af disse muligheder kan de også steges i lidt olie.

Granatæblesirup:
Tag en lille håndfuld af kernerne og gem til pynt og blend resten med honningen.

Sigt væsken gennem et etamin og reducer den over middel varme i en gryde til den er let tyknet.

Køl den ned.

Du skal gerne ende med en tynd sirups konsistens.

Anretning:
Pensl kebaben med granat æble siruppen og skær chilierne i tynde ringe og anret et par stykker på hvert spyd.

Server som de er eller med fladbrød, marineret kål med urter og en yoghurt dressing til som en slags durum.