"Søde grundopskrifter" Hvid sej chokolade

Opskriften giver ca. 550 g creme.

Fremgangsmåde
Start med at udbløde gelatinen i koldt vand og skær smørret i små tern og stuetemperer det.

Kog mælk og fløde op og leger til 75 grader med æggeblommer, evt. over vandbad. Tag gryden af varmen, tilsæt chokoladen under omrøring med en dejskraber til det er smeltet, Smelt gelatinen og tilsæt den til massen gennem en sigte så du undgår evt. tråde og rør videre til det er fordelt. Tilsæt nu små tern af stuetempereret smør og lad det emulgere helt ind i massen (dette kan tage lidt tid, hvis massen er blevet for afkølet.

Køl af evt. på sprøjtepose.

Denne creme har en dejligt kompakt og sej konsistens.

Anvendelsesmuligheder
Brug gerne cremen i samspil med syrlige og sprøde elementer.

Prøv den f.eks. sammen med kirsebærsorbet, og lakridscrumble.

Eller en mere nordisk version med krystalliseret hvid chokolade, bleg/bladselleri sorbet og dildolie.

Du kan også tilsætte smag, i form af f.eks. fennikel frø eller tonkabønne til fløde/mælkemassen og lade den trække til næste dag og så bruge samme fremgangsmåde.