"Spice up your life" Bønnecassoulet med bacon og chorizo

Fremgangsmåde:

OBS Udblød bønnerne i vand natten over.

Næste dag dræner du bønnerne og ligger dem i en gryde og dækker dem til med vand.

Tilsæt salt, 1 hel  tomat, 1 helt løg og 1 hel bagekartoffel (bagekartoffel bruges til at undgå at bønnerne flækker form under kogning) 1 laurbær, halvdelen af timianen og en smule salt.

Kog bønnerne op, og fjern skummet der kommer under kogningen. 

Lad dem simre til de er let møre og lad dem trække i 20 min (de må ikke blive udkogte)

Dræn bønnerne og fjern de andre ingredienser så du kun har bønnerne tilbage.

Skær chorizo og bacon i tern og sauter dem i en gryde til de er let sprøde.

I samme gryde sauteres finthakket løg og hvidløg i olien til de er gyldne.

Tilsæt resten af timian (bind sammen med kødsnor) og laurbær.

Tilsæt tern af selleri og gulerod og sautér et par minutter mere.

Tilsæt tomatpuré og sautér 1 min mere.

Tilsæt nu fond og kog op.

Kom  bønnerne i  og lad det hele simre til grøntsagerne er let møre og cassouleten begynder at tykne.

Fjern timian og laurbær.

Skær tomaterne i kvarte, og skær indmaden væk.

Skær resten i tern.

Hak skalotteløget fint og snit purløget fint.

Riv citronskal fint, og pres saften

Skær smørret i tern.

Ved servering
Tilsæt smørret og sving gryden stille og roligt med uret så smørret monteres i cassouleten og gør den cremet.

Tilsæt tomaterne, persille, citronskal og saft og smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.

Anvendelsesmuligheder
Cassouleten smager dejligt for sig selv, men også med grillet brød til eller som tilbehør til f.eks. dampet hvid fisk, eller helstegt svinenakke.