Linse paté

Giver ca. 1 liter fars.

Fremgangsmåde

Start med at koge linserne i rigeligt vand uden salt til de er møre, dræn dem grundigt og køl dem helt af til køleskabstemperatur.

Udblød Shiitakesvampene.

Rist krydderierne og derefter gærflagerne til de er gyldenbrune.

Riv osten groft.

Snit løg og hvidløg groft og steg dem til det er som brunede løg i 30 g olie, tilsæt det sidste minuts tid tomatpure og køl af.

Skær champignon i skiver og steg dem i 30 g olie til de har en stegt farve. køl af.

Dræn Shiitake grundigt og steg dem i 30 g olie til de får en stegt farve.

Køl af.

Hak svampene groft.

Blend nu linserne med salt i 1 minut for fuld styrke.

Tilsæt under lavere styrke æg og så fløde, derefter gærflager og krydderier og overfør massen til en skål.

Vend nu resten af ingredienserne i farsen.

Sæt farsen på sprøjtepose og lav et stort hul på størrelse med en 5 krone.

Sæt et stykke cleanfilm helt stramt op og sprøjt flere "pølser" ovenpå hinanden og rul så filmen om og stram op så du får en stor eller flere "ruller" (slut resultatet skal gerne have en omkreds som på en hakkebøf).

Damp rullerne (gerne på bølget bageplade) i ca. 1 time og 15 minutter til den virker let spændstig.
Køl helt af enten på køl eller isbad.

Skær så skiver af ca. 2-3 cm. tykkelse og tør dem i ovnen i ca. 35 minutter ved 85 grader og køl helt af.

Ved servering
Steg patéen ved middelhøj varme i olie (det er vigtigt at den er helt kold når du starter stegningen) Steg til den er sprød på begge sider og gennemvarm eller steg den ene side sprød i olie, vend og tilsæt timian og knust hvidløg og en god klat smør til panden og baste patéen som var den en bøf til begge sider er sprøde.

Patéen kan bruges hvor du normalt ville bruge en bøf  som hovedemne eller f.eks. i en burger som på billedet.

Du ville også kunne bruge opskriften på fars og lave den som en forloren hare.