Kimchi

Fremgangsmåde:
Start med at skære bunden af kinakål, del dem i 4 på langs og skær dem i rustikke stykker.

Skyl dem grundigt og læg dem i en skål eller beholder og drys de 20 g salt og 20 g sukker over og bland det godt sammen.

Lad dem stå ude i en 2 timers tid sådan.
I mellemtiden skærer du forårsløg, hvidløg, gulerod og ingefær i grove stykker (Sørg for alt er skyllet grundigt)

På en food processer kører du nu disse samt alle øvrige ingredienser til en grov paste.

Dræn nu kålen grundigt så der ikke er noget overskydende væske og bland det sammen med pasten.

Sæt på skoldet patent glas og læg det i pres så væsken kommer ovenpå.

Lad den stå ved stuetemperatur.

Hvornår den er færdig er en smagssag, så smag undervejs.
Nogle kan lide den efter få dage, andre efter et par uger.
Grundreglen er nu længere den står nu mere funky bliver den i smagen.

Når du har ramt den smag du kan lide så sæt den på køl. Her kan den i princippet holde flere år.

Anvendelses muligheder:
Der er mange måder at bruge Kimchi på.

Spis den som den er, bland den i en nudelsalat, i din Bao, eller hakket i en mayo, som smagsgiver. 

Prøv som på billedet at stege rester af ris i rigeligt olie, tilsæt hakket Kimchi og server med spejlæg og snittet forårsløg.