"Det grønne hjørne Vol 2" Tortang Talong med urter og asiatisk sauce

Fremgangsmåde:

Auberginen:
Prik auberginerne med en gaffel 10 gange og bag auberginerne ved 200 grader til de er godt møre indeni.
For at opnå det bedste resultat anbefaler vi at grille dem hvis du har mulighed for det.

Dæk dem tæt med plastik så de damper, så det er nemmere at få skindet af.

Lad dem køle af, og tag skindet af.

Med en gaffel trykker du dem nu let så de får en lettere flad, vifte agtig form,  men de skal stadig hænge sammen med toppen.

Pisk æg og krydr med en smule salt.

Dyp nu auberginerne i æggemassen så de suger det lidt til sig. Lad dem evt. ligge et par minutter deri.

Steg dem nu godt gyldne og let sprøde i kokosolien på begge sider og krydr med lidt salt og server straks med friskdampede jasminris, salat og dippingsauce.

Salaten:
Skyl og slyng salaten og urterne og pluk dem i passende stykker efter temperament.
mariner dem let i vindruekerneolie.

Dipping sauce:
Skær Chilierne i grove stykker, snit forårsløg og bland dem med fishsauce, østersauce og honning og lad det trække en 10 minutters tid.

Det kan også sagtens stå et par uger på køl.