Asparges vichyssoise med grillede asparges

Fremgangsmåde:

Suppen:
Snit skalotteløg og hvidløg groft og sautér dem i olien til de er klare.

Hæld hvidvin på og reducer helt væk.

Tilsæt hønsefond og kog op.

Skær kartoflen i små tern og kog igennem i 5 minutter.

Tag det ene kg asparges og knæk bundene af og kassér eller gem til andet.

Skær dem i grove stykker og tilsæt til gryden og kog til de er næsten møre.

Tilsæt de sidste minuts tid mælken.

Blend nu med creme fraiche til suppen er helt glat og smag til med salt og peber.

Køl suppen ned.

Ristet asparges:
Tag de sidste asparges og knæk bundene af, og rist dem hele i smørret til de er let sprøde.

Skær dem i passende stykker.

Servering:
Server suppen kold i en dyb tallerken med aspargeserne i midten, anret med en smule plukket dild og en smule god olivenolie.