Selleriskiver i røget olie

Fremgangsmåde

Selve sellerien
Skær først evt. rødder af på sellerien og skrub den grundigt med i skuresvamp for jord.

Lig nu 2 stykker bagepapir på kryds og gnid sellerien med olien og derefter fordel saltet.

Pak sellerien ind i bagepapiret og bag den ved 180 grader til kødet stadig giver let modstand hvis du stikker i den.

Det er vigtigt at sellerien ikke er gennem mør, men på et stadie mellem råt og bagt.

Lad den køle helt af i køleskabet.

Skræl skrællerne af og skær dem i 1-1,5 mm på pålægsmaskinen.

Røget olie
Placer en liter olie i en gastrobakke i midten af ovnen. (jo mere flade du har på olien des hurtigere vil den optage røg smagen)

I en anden gastrobakke placerer du røgsmuld, og sætter ild til det med en bunsenbrænder.

Sæt bakken ind i ovnen og sæt en hul bakke eller plade over og luk ovnen.

Kør ovnen uden varme men med fanen til så røgen cirkulerer.

Smag på olien ca. hver 20 min og tilsæt evt. mere smuld hvis nødvendigt.

Når olien har den ønskede smag kan du sigte olien hvis nødvendigt.

Er den blevet for røget i smagen kan du spæde den med mere neutral olie.

Køl olien af og den er klar til brug.

OBS Har du en smoker til rational ovn bruger du selvfølgelig denne.

Læg nu selleri skiverne i en boks og dæk dem med røget olie (gem resten til andre ting) og lad dem trække på køl minimum et døgns tid.

Alternativt kan du vakuummerne selleriskiverne med røget olie.

Anvendelsesmuligheder
Brug skiverne i en salat, som tilbehør på en kold anretning med fisk kød eller fjerkræ eller lav små pakker af dem med fyld enten kolde eller lune.