"Fiduser til madspild" Marengs på ristede kartoffelskræller

Giver ca. 35 styks

Fremgangsmåde:

Skrællerne:
Bland kartoffelskrællerne med en lille smule salt og neutral olie (Kun lige nok til at dække overfladen på skrællerne).

Rist dem på bagepapir ved 160 grader til de er helt sprøde og brune.

Køl dem af og blend dem på blender (Det er fint hvis der er en blanding af støv og lidt større stykker).

Marengsen:
Bland det ene gram salt, æggehvider og flormelis i en røreskål, og sæt den over et vandbad. 
Pisk let indtil flormelissen er opløst og pisk til helt stift på røremaskine.

Vend skrællerne i.

Sæt på sprøjtepose med tyl og sprøjt ud på en silikone måtte i ønskede størrelser
(her har vi sprøjtet dem med en størrelse på ca. en 5 kr. både i bredde og højde)

Bag dem ved 80 grader til de er sprøde hele vejen igennem.

Det du ender med er en marengs der har karameltoner i smagen pga. skrællerne.

Anvendelses muligheder:
Spis dem som de er eller  brug dem som et sprødt element i en dessert.

Prøv evt. en lidt mere anderledes version og sprøjt fuglelevermousse på og drys med frysetørret hindbær pulver og en smule salt.