Labneh

Giver ca. 6 kugler.

Fremgangsmåde:
Start med at skylle hvidløg og varm olien op med krydderier og hvidløg til ca. 130 grader.

Rist til krydderierne er let gyldne.

Køl dem helt af.

Mix nu salt og yoghurt sammen.

Form yoghurten til kugler af ca. en golfboldsstørrelse og læg i patent glas eller boks og overhæld med olien. Det er vigtigt at olien dækker yoghurten helt.

Opbevar på køl og lad det trække minimum en uge, der begynder smagen at blive rund af olien og krydderierne og saltsmagen bliver mere mild.

Kan opbevares ca. en 3 ugers tid.

Anvendelsesmuligheder:
Labneh egner sig rigtig  godt til salater (der hvor du ville bruge cremet ost) og som tilbehør til mange mellemøstlige retter. Du kan bruge Labneh som spread til et godt grillet brød eller fladbrød og så smager det rigtig godt til braiseret lam.