Kold ærtesuppe med karryfløde og rejer

Opskriften er til en forret til 4 personer.

Fremgangsmåde:

Suppe
Hak skalotteløg og hvidløg og sauter stille og roligt i olien i en gryde til de er klare.

Reducer hvidvinen i gryden til den er helt væk og tilsæt grøntsags bouillon og lad det simre i 10 minutters tid.

Hæld de frosne ærter (de er vigtigt de er frosne så de ikke mister for meget farve.) og kørvelen med stilk og det hele i en blender.

(gem gerne et par kviste kørvel til pynt).

Tilsæt den varme fond og blend et par minutter (sigt evt. hvis den ikke er blevet helt lind).

Smag til med salt og peber.

Sæt på køl.

Rejerne
Pil rejerne og kasser skallerne (eller gem dem til en skaldyrsfond).

Karryfløden
Rist karryen ved medium varme til den er godt ristet igennem og køl den let af.

Pisk fløden op og smag til med karryen og evt. en smule salt.

Ved servering
Mariner ærterne op med en smule salt og neutral olie og fordel dem i dybe tallerkener.

Anret rejerne rundt om og anret en god stor skefuld karryfløde i midten.

Pynt med kørvel og hæld suppen.

Server evt. med grillet brød.