Du er nu logget ind som {customerName}

"3 Gode med Selleri" Sellericannelloni med brunet pure, brunet smør hasselnødder og urter

Fremgangsmåde

Selleri
Skyl først selleri grundigt for jord, og pak den ind i stanniol med halvdelen af timian, halvdelen af hvidløget og ca 100 g salt.

Bag sellerien i ca. 1 time ved 200 grader til den er al dente. (Stik en lille kniv i den, den skal have let modstand).

Lad den køle af så den er til at arbejde med.

Skræl nu sellerien, og skær den over på midten.

Skær på pålægsmaskine tynde skiver (Tykke nok til at hænge sammen, men så tynde at de kan foldes ca. 2,5 mm) Skær 3 stykker pr. person.

Brunet selleripure
Skær resten af sellerien ud i små tern og sautér dem stille og roligt i olien til de er helt brune og karamelliserede.

Tilsæt 100 g smør og lad det brune godt igennem.

Sigt smørret fra og gem.

Blend nu til en selleri glat pure i blender og tilsæt smør lidt ad af gangen (Grunden til denne proces er fordi det kan variere hvor meget selleri du har, alt efter størrelsen af sellerien, men giv den så meget smør du kan uden den skiller) og smag til med salt og peber.

Sæt på sprøjtepose.

Cannelloni:
Lig nu selleri skiverne fladt ud, og sprøjt en lang linje af pure på skiverne og rul dem så du får en cannellonilignende form.

Lig cannellonierne i en gastrobakke eller lignende og film dem helt tæt og varm dem før servering ved 100 grader til de er varme indeni.

Brunet smør
Tag resten af smørret og lad det simre til det er dejligt gyldenbrunt og dufter nøddeagtigt. 

Halvér citronen og steg den ved middelhøj varme med en smule olie på skærefladen til den er godt brunet.

Pres saften fra citronen og smag smørret til med den stegte citronsaft, salt og peber.

Ristede hasselnødder
Bland nødderne med et par spsk. vand og lidt salt, og bag dem ved 160 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde hele vejen igennem.

Hak dem groft

Urter
Pluk urterne efter eget ønske 

Skyl og tør dem af. 

Anretning
Anret 3 sellericannellonier pr. person på hver tallerken, og drys en smule salt på dem.

Hæld Brunet smørsauce ud over dem, drys med hasselnødder og anret urterne ovenpå.

Serveres straks.