Unagi inspireret aubergine

Fremgangsmåde: til 4 personer

Aubergine
Start med at halverer auberginerne på midten og damp dem i 20-25 min.
Køl dem af til stuetemperatur.

Skær nu aubergine stykkerne ned på langs uden at skære dem helt igennem (behold et par cm) og bred den ud på siderne så du får en aflangt men bredt stykke.

Rids nu auberginerne skråt på kødsiden igen uden at skære helt igennem.

Steg auberginerne i olie ved middelhård varme på skindsiden til den får en lettere branket farve uden at blive sort (dette giver en røget smag).
Dup imens kødsiden med en smule marinade uden af det falder ned på panden.

Dup det meste af olien af panden med et stykke køkkenrulle og vend auberginerne

Glacer nu denne side op med det meste af marinaden (gem en smule til ekstra pensling til sidst).

Glacer dem helt ind til de er godt glacerede og klæbrige på overfladen.

Ris
Start med at skylle /vaske ris grundigt til vandet er helt klart. Kog dem med vandet i en riskoger, eller sæt dem i en lille gastrobakke med låg og tilbered dem ved Combi ovn 60 % damp ved 150 grader i 25 min.

Marinade
Start med at klippe Nori arkene i mindre stykker.
Giv dem et let opkog i vandet og lad det trække 10 minutters tid.
Sigt væsken fra og gem denne.
Bland vandet med de øvrige ingredienser og pisk det sammen til sukkeret er opløst.

Ingefær
Skær ingefæren i så tynde skiver som muligt.
Kog risvinseddike op med sukkeret og hæld det lunt over ingefæren.
Lad det trække minimum 30 minutter.

Topping
Lav Julienne af forårsløgene og læg dem i isvand.

Rist sesam gyldent på en pande under middel varme.

Skær 4 stykker af Nori tangen der ca. passer til størrelsen på dine auberginer.

Ved servering
Fordel risene i 4 skåle og lig et stykke Nori ovenpå risen.
Anret nu et stykke aubergine på risen og pensl med den resterene marinade.

Dræn ingefæren og fordel nu ingefæren ud på stykkerne, top med forårsløg og ristet sesam.