"Condiments" Røget olie

Fremgangsmåde
Hæld en liter olie i en gastrobakke i midten af ovnen. (Jo mere flade du har på olien des hurtigere vil den optage røgsmagen)

I en anden gastrobakke placerer du hø, og sætter ild til det med en bunsenbrænder.

Sæt bakken ind i ovnen og sæt en hul bakke eller plade over og luk ovnen.

Kør ovnen uden varme, men med fanen til så røgen cirkulerer.

Smag på olien ca. hvert 20 min og tilsæt evt. mere hø hvis nødvendigt.

Når olien har den ønskede smag, kan du sigte olien hvis nødvendigt. Er den blevet for røget i smagen, kan du spæde den med mere neutral olie.

Køl olien af og den er klar til brug.

Anvendelsesmuligheder
Kan bruges til de fleste ting f.eks. vinaigrette, mayonnaise, marinering af fisk, som smagsgiver i marinader eller i en god glace.

Prøv evt.  at dække et stykke letsaltet fisk med olien og tilbered den ved lav temperatur.