Gatau Marcel med Macademia og Blodappelsinsorbet

Opskriften giver 1 stor springform så der er kage og sorbet til ca 10 personer

Fremgangsmåde

Selve kagen
Smelt smør og chokolade sammen over vandbad og køl let af og bland æggeblommerne i.

Pisk æggehviderne op, og tilsæt sukker stille og roligt mens der piskes og pisk hviderne stive og vend dem af 3 omgange med chokolademassen.

Hæld massen i en smurt springform eller lille gastronombakke og bag ved 170 grader i 20-22 minutter, køl af 15 min. ved stue temp. og sæt på frys til den er helt afkølet.

Creme
Kog sukker og glukose op og køl af 2 min. hæld over chokoladen og rør massen homogen og tilsæt til sidst smør og rør igen homogen.

Fordel det på kagen og sæt igen i frys til den sætter sig.

Chokoladecoulis
Kog sukker, vand, kakao og udblødt gelatine igennem i 3 minutter, køl let af og hæld det over chokoladen. Køl let af og sigt det over kagen så du får et jævnt lag. Frys igen til den sætter sig.

Blodappelsinsorbet
Kog sukker og vand op og køl let af.
Tilsæt udblødt gelatine og køl til stue temp.
Sigt lagen over i blodappelsinpuré og smag til med citronsaft.

Ristede macadamianødder
Vend macademia med en smule vand og salt og bag ved 160 grader i ca. 20 min til de er godt ristede hele vejen igennem.

Ved servering
Skær et passende stykke af kagen og anret det på tallerkenen.
Drys en smule flagesalt på kagen, hak nødderne og drys lidt på og hæld en skefuld god olivenolie over.

Lav en Quenelle af sorbeten og anret ovenpå nødderne.

Pynt med citrontimian topskud