Breakfast muffin med asparges og gærflage creme

Opskriften giver ca. 8 muffins.

Fremgangsmåde

Breakfast muffin
Lun mælken og opløs gær og sukker heri.

Lad det stå et par minutter.

Smelt smørret.

Vend nu smørret og resten af ingredienserne sammen med mælken og kør på røremaskine ved mellemhøj hastighed et par minutter til dejen er elastisk.

Vend dejen over i en smurt gastrobakke eller skål og dæk til med film og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse.

Vend dejen ud på let melet bord og rul den ud til 1-2 cm i højden og stik den ud med en udstikker på ca. 9 cm, læg på bageplade med bagepapir.

Saml nu resterende dej og rul ud igen og gentag processen til du ikke har mere dej.

Hæv nu ved Combiovn på 60% damp ved 30 grader i 25 minutter, og bag dem i forvarmet ovn ved 160 grader i 13-15 min.

Læg under bagningen et stykke bagepapir ovenpå dine muffins og derefter en hulplade, dette gør at du får den flade overflade.

Det er vigtigt at pladen du sætter ovenpå ikke er for tung, da du ellers ikke vil få nok hævning i dine muffins.

Køl let af.

Gærflage creme
Rist gærflagerne på en tør pande ved medium varme og køl let af.

Blend nu resterende ingredienser med en stavblender til en tyk creme, vend gærflagerne i og smag til med salt.

Asparges
Bræk bunden af aspargesene af og skær dem til så de er lige og pæne i bunden.

Steg dem ved middelhøj varme i en smule olie og krydr med salt og peber.

De er færdige når de er let brankede på overfladen og al dente.

Ægget
Sæt din rational ovn på 64 graders combi ovn på 60%damp og sæt de hele æg ind i 4 timer.

Køl æggene helt af.

Pil æggene og fjern hviderne så du kun har blommerne tilbage.

Krydr blommerne med salt og peber.

Pancetta
Skær pancettaen i tynde skiver og steg dem sprøde-

Ved servering
Skær dine muffins over og rist dem let på skærefladen på en tør pande.

Smør hvert stykke med gærflage cremen.

Halver nu aspargesene og læg det der svarer til 3 hele asparges i hver muffin.

Bræk æggeblommerne i 4 stykker hver og læg 4 stykker i hver muffin.

Anret nu et par skiver pancetta ovenpå og top med godt med brøndkarse og server straks.